Polityka prywatności oraz informacje o plikach cookies i ochronie danych osobowych Oprogramowanie dla biura nieruchomości

Wstęp

Prywatność osób odwiedzających nasze serwisy jest chroniona na zasadach określonych w Ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926 ze zm.) oraz Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). ASARI Sp. z o.o. przykłada szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników swoich serwisów internetowych i nie zabiega o ich identyfikację.

Informacje o administratorze danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest ASARI Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (00-613), ul. Chałubińskiego 8. Z Administratorem można skontaktować się poprzez adres e-mail: rodo@asari.pl.

Przetwarzanie zgłoszeń dotyczących danych osobowych

Państwa dane osobowe będą przetwarzane w celu rozpatrzenia zgłoszenia dotyczącego danych osobowych. Podstawą prawną przetwarzania danych jest wykonanie obowiązku prawnego polegającego na konieczności rozpatrzenia Państwa zgłoszenia (art. 6 ust. 1 lit. c RODO). Podanie danych jest konieczne do rozpatrzenia zgłoszenia. Dostęp do Państwa danych będą mieć nasi pracownicy rozpatrujący zgłoszenie oraz podmioty współpracujące z Administratorem, takie jak dostawcy usług IT, dostawcy usług telekomunikacyjnych, operatorzy pocztowi, podmioty archiwizujące lub usuwające dane, doradcy zewnętrzni, kancelarie prawne w zakresie koniecznym w celu obsługi zgłoszenia.

Państwa dane będą przechowywane do upływu terminu przedawnienia roszczeń dotyczących realizacji praw osób wykonywanych na gruncie przepisów o ochronie danych osobowych.

Przysługuje Państwu prawo do:

  • żądania dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz do przeniesienia danych;
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych dotyczącej przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.
    Państwa dane nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.

Informacje o użytkowniku

Dane gromadzone o użytkownikach są wykorzystywane wyłącznie do celów związanych z administrowaniem serwisami i świadczeniem żądanych usług. Dane te nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi serwisy internetowe należące do ASARI Sp. z o.o.

Ujawnianie danych użytkownika osobom trzecim

Państwa dane nie zostaną ujawnione żadnym innym osobom, o ile nie będzie to wymagane obowiązującymi przepisami prawa lub o ile nie zostanie zawarta stosowna umowa gwarantująca ochronę Państwa praw. Ponadto, dane na temat użytkowników naszej witryny oraz ich preferencji mogą być ujmowane i ujawniane w formie statystyk, przy czym statystyki takie pozostają anonimowe i nie zawierają danych identyfikujących poszczególnych użytkowników.

Polityka plików cookies „ciasteczek”

Nazwy i rodzaje plików cookies wykorzystywanych przez naszą stronę www:

  • Analityczne – wykorzystywane do opracowywania anonimowych statystyk korzystania z serwisu.
  • Funkcjonalne – wymagane do prawidłowego działania strony i przechowywania informacji dotyczących sesji użytkownika. Są związane z obsługą i przeglądaniem strony.
  • Reklamowe – wykorzystywane do wyświetlania reklam i personalizowania ich treści i ofert pod użytkownika.
  • Związane z social media – wykorzystywane do obsługi funkcji wynikających z integracji z portalami społecznościowymi takimi jak Facebook, Google +, Twitter itp.

Cel wykorzystywania plików cookies przez naszą stronę www

Te pliki umożliwiają lepsze poznanie sposobu interakcji użytkownika w zakresie zawartości Serwisu, lepiej zorganizować jego układ. Gromadzą informacje o sposobie korzystania z Serwisu przez użytkowników, typie strony, z jakiej użytkownik został przekierowany, oraz liczbie odwiedzin i czasie wizyty użytkownika na tej stronie. Pliki cookies pozwalają dostosować Serwis do preferencji użytkownika poprzez określenie urządzenia dostępowego i zapamiętywanie wcześniej wybranych opcji wyświetlania strony. Wykorzystywane są także do opracowywania statystyk, które służą do optymalizowania treści serwisu.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. nr 171, poz. 1800 z późn. zm.) użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików cookies do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki.
Jak zarządzać plikami cookies w popularnych przeglądarkach?

Strony inne niż należące do ASARI Sp. z o.o.

Na serwisach należących do ASARI Sp. z o.o. znajdują się odnośniki do zewnętrznych stron WWW, za które nie możemy ponosić odpowiedzialności co do zasad zachowania prywatności obowiązujących na tych stronach. Prosimy po przejściu na inne strony o zapoznanie się z ustalaną dla nich polityką prywatności i plików cookies. Niniejsza polityka prywatności i plików cookies dotyczy tylko serwisów należących do ASARI Sp. z o.o.

Dodatkowe informacje

Jeżeli potrzebują Państwo dodatkowych informacji na temat Państwa danych osobowych, sposobu ich zabezpieczenia lub możliwości ich zaktualizowania lub usunięcia mogą je Państwo uzyskać kontaktując się z nami pod adresem rodo@asari.pl.

ASARI Sp. z o.o. zastrzega możliwość zmiany podanych tutaj informacji poprzez wprowadzenie modyfikacji do powyższego zapisu.